Sommartid till Normaltid

I natt ska klockan ställas om till normaltid. Det är en lång historia varför man ställer om klockan två gånger om året. Frågan är ju om man ska ställa tillbaka klockan eller om man ska ställa fram den?!

Nu vet ju jag att man ska ställa tillbaka klockan och att vi får en timmes sovmorgon. Vilket jag kan behöva för jag somnade halv fyra i natt. Men det känns ganska meningslöst att ställa om klockan. Läste en kort förklaring att på våren ställer vi om klockan för att skynda på våren och på hösten vill man skynda på vintern?! Men kort sagt så vill man utnyttja den ljusaste tiden på dygnet och därför har man infört något som Sommartid. Så att arbetare förr kunde få mer användbar fritid. Men i Sverige tycker jag att det borde vara tvärt om så att vi fick längre ljusa dagar på vintern. Sommartid används idag i ca 70 länder, mer än hälften i Europa.

Nu för tiden så ställs moderna mobiltelefoner och datorer om automatiskt. Men känner man att man inte orkar ställa om köksklockan så finns det andra sätt. Tycker det här kan bli ganska förvirrande men det var en rolig ide :)

Kommer man inte ihåg när klockan ska ställas framåt eller tillbaka så finns det minnesknep, och ett av dom är - Spring forward, fall back ;)

Ha en härlig sovmorgon! God natt

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Sommartid till Normaltid

 1. Odis Dambach says:

  I adore examining and I think this website got some genuinely useful stuff on it!

 2. Usually I don’t read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great post.

 3. Jade says:

  Hi there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels.

  I will appreciate if you continue this in future. A lot of people
  will be benefited from your writing. Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>