Tillbaka till cyberrymden.

Nu är man tillbaka igen :D

Som jag har längtat efter att få berätta hur vi har haft det ute bland paradisöarna. Det har varit helt otroligt. Tyvärr så fanns det inget internet där ute som fungerade så det är därför som jag inte har kunnat lägga upp någonting på fyra dagar. Kommer bli svårt att få med allt i ett och samma inlägg, så jag får gå tillbaka i tiden..

Spolar tillbaka till andra kvällen då vi var på San Barton där vi spenderade vår andra natt tillsammans. Första riktiga solnedgången som vi fick se tillsammans, det var underbart!

På morgonen dagen efter så tog vi en båt ganska så tidigt på morgonen tror klockan var halv åtta. Så det blev en väldigt stillsam och mysig båtresa på stilla vatten. Den båten tog oss till San Vincente som ligger en timme bort från San Barton. Där fanns det en 14 km lång sandstrand som vi hade tänkt bo vid. Hade läst någonting om att det skulle vara nya Boracay.

När vi väl kom fram till San Vincente var det inte så jätte mysigt, liten fiskeby.. frågade om vi kunde bli körda till long beach och till något fint boende där. Det visade sig att vid den stranden fanns det ingenting. Vi ville bara ta det lungt på något fint ställe så vi bestämde oss för att åka vidare och skippa long beach.

Från San Vincente tog vi en van som var helt fullsmockad med bara filippinare och vi. Jag tror vi var 14 vuxna och 2 små barn, en liten snäll gubbe satt längst back med oss och började prata. Han förklarade hur vi på bästa sätt skulle ta oss upp till El Nido och det första vi skulle göra vara att åka till “the junction” som de kallar den lokala korsningen. Där skulle vi hoppa av och vänta på den första lokala bussen som åkte förbi för att plocka upp oss.

Gubben som jag inte minns namnet på hade med sig drakfrukt i en liten säck som han skulle ta med dig till sin odling ute på landet. Den låg 1 km från “the junction” men han var så snäll och hoppade av med oss för att se till så vi hamnade rätt. Han sa att det var bra för kroppen att gå, skön inställning. :)

Är det någonting som jag verkligen har märkt av här i Palawan så är det att folket här är så himla snälla och hjälpsamma. De är alltid glada och man ser ändå att de mår väldigt bra även om de lever fattigt.

När bussen kom så blev det en liten negativ pust för både mig och Eric, gubben hade berättat om att det fanns gröna bussar som hade AC så hade vi tur kunde det komma en utav dom. Men nej då, det var bara att ta sitt pick och pack och slänga upp på taken sen in och sätta sig (där det nu fanns plats).

Bussresan tog oss 4-5 h men jag ångrar inte idag att vi tog den. Det var en upplevelse och allt ska inte vara så enkelt när man reser. Det ska kännas att man lever när de drar hög hastighet i kurvor där det är rullgrus och en sluttning på flera meter ner.. jag var inte dugg rädd. När vi väl kom fram var man ganska så slut, dam i håret och i hela ansiktet, svettig, trött och satans ont i RÖVEN! :P Men det var kul när Eric fick fiskvatten på sig hahaha..

Äntligen var vi framme i El Nido!
Första vi gjorde var att få tag i första bästa boende vi kunde se. Beach hotel fick det bli och där kunde vi äntligen pusta ut lite. El Nido är en mysig liten by men det var absolut inte vad man tyckte just då när vi kom. Stranden var inte imponerande (det visste vi) och det var mycket mindre än vad jag trodde.

På kvällen i El Nido kände nog både Eric och jag att vi hade det hur bra som helst, liveband, öl, friterad bläckfisk och CHICAGO! Vi hade så jävla kul. Allt var perfekt verkligen! Då kunde vi äntligen pusta ut efter en lång dag med att ha fixat boende för de kommande dagarna.

Jag äger Eric i Chicago 2-5 till mig. hahaha.. ;)

Vi stannade i El Nido en natt och sen blev det ut till paradiset, Dolarog beach hotel. Där skulle vi ha det bäst i fyra nätter och bara ta det lugnt och koppla av.

Mer om det kommer senare.

This entry was posted in Resa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>