OBEY ARKITIP

Jag lovade att visa mina inköp som jag gjorde på resan. Eftersom internett var dåligt och jag själv blev dålig så blev det ingenting med det. Men nu är det dags. Därför tänkte jag börja visa ett utav mina absolut bästa köp.

Detta köp gjorde jag i en Obey butik i Kuta på Bali. De tyckte jag var knäpp som la så mycket pengar på det, men det var inte frågan om pengar utan det var bara frågan om att köpa. Ett minne från resan och ett jävligt bra sådant! För mig var det inte så väldans mycket pengar, betalade 5.000.000 IDR kommer inte ihåg vad det blir i Svenska men är man nyfiken kan man ju ta reda på det. ;)

OBEY är ett gatukonstprojekt, i form av en webbplats med en samling budskap/bilder som är utformade som om de vore propaganda men som saknar ett politiskt innehåll.

Projektet beskriver sig självt som ett experiment inom fenomenologi. Enligt sidan så är syftet bland annat att väcka tillbaka nyfikenhetskänslan till omgivningen. Mediet är likställt med budskapet, enligt personerna bakom projektet. Lite snabb info för er som inte vet så mycket om OBEY. :)

Förpackningen var det första som gjorde mig nyfiken på vad det var, den var snyggt sliten och den drog ögonen till sig när den låg under glasdisken.

Innehållet är en bok med en stencil till framsida och 3 stk arkitip som är signerade. Fantastiskt!

Dessa bilder ska självklart ramas in i riktigt gamla guldramar, men har tyvärr inte hittat några snygga ännu så de får ligga i förpackningen så länge.

Det här är en riktig inspirationskälla för mig och jag bara älskar konsten. Det som gör det extra unikt och speciellt är självklart att man har ett eget exemplar utav 5000 som finns i världen. Mitt exemplar: 2968

Den lilla boken som visas längst ner i bilden följde med, vilket den inte skulle ha gjort egentligen men hon i butiken hade nog inte så bra koll på vad som ingick. En liten skissbok på köpet. :)

Det var ett utav det bästa köpet jag gjorde på resan. Kommer mer om mina inköp framöver!

This entry was posted in A form of art. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>